Visum voor de Verenigde Staten van Amerika

Hier vindt u alle informatie nodig om een visum aan te vragen voor de Verenigde Staten van Amerika.

Hier kunt u checken of u wel of niet een visum nodig heeft:

https://esta.cbp.dhs.gov/esta/esta.html?_flowExecutionKey=_c3E58AE63-19B0-7AEC-6141-0311C80C84B9_k62EE40DD-325A-43C7-4E17-02FE652BE0F8

 

Met ingang van 1 juli 2009, moeten alle Nederlandse passpoorten, ook nood- en tijdelijke paspoorten, voldoen aan de elektronische paspoort (e-passport) vereiste om geldig te zijn voor het reizen naar de Verenigde Staten zonder visum, onder het zgn. visumontheffingsprogramma (VWP). Ieder Nederlands staatsburger die reist met een noodpaspoort zonder chip, maw. geen e-paspoort, dient of een regulier Nederlands paspoort aan te vragen of een visum om naar de Verenigde Staten te kunnen reizen. Het Visumontheffingsprogramma (Visa Waiver Program of VWP) stelt staatsburgers van deelnemende landen in staat de V.S. te bezoeken voor zaken of vakantie, tot 90 dagen, zonder visum. 

Nederland neemt deel aan het VWP. De meeste Nederlandse staatsburgers hebben dan ook geen visum nodig, maar wel een eigen Nederlands paspoort. Dus kinderen, bijgeschreven in het paspoort van de ouder moeten of een eigen paspoort of toch een visum aanvragen. Alle nu geldige Nederlandse paspoorten voldoen aan de eisen gesteld in het visumontheffingsprogramma. 

DE TELEGRAAF 19 AUGUSTUS 2010 

" De omstreden nieuwe toeristentaks die de Verenigde Staten vanaf begin volgende maand invoeren, blijkt voor vakantiegangers die de plas willen oversteken nog twee jaar te omzeilen.

Per 8 september moeten Nederlanders voor een Amerika-trip naast de, tot dusver gratis, formulieren een heffing van 14 dollar (ruim 10 euro) per persoon gaan betalen. Behalve vier dollar administratiekosten wordt daarvan straks ook tien dollar gespekt aan een speciaal fonds waarmee de VS een promotiecampagne voor hun land willen opzetten.

Wie echter nu al plannen heeft dit najaar of in 2011 of 2012 naar New York, Florida of een andere bestemming te vliegen, kan eenvoudig onder de heffing uitkomen. Simpelweg door de komende weken via internet het zogenaamde en nu dus nog kosteloze ‘Esta’-formulier alvast in te vullen.

“Gewoon geen datum invullen. Je krijgt vervolgens toestemming om binnen twee jaar naar de Verenigde Staten te reizen, zonder dat je de heffing betaalt. Vooral voor een gezin is dat snel geld verdienen”, bevestigt Valdemar Goncalves van VisumService.nl.

“Het enige waar je op moet letten, is dat je paspoort de komende tijd niet verloopt, want dan moet je alsnog een nieuw document invullen en dus toch 14 dollar betalen.” "

 


Consulaat gegevens:
Museumplein 19
1071 DJ  Amsterdam

Tel: 020 575 53 09